Prijímacie konaniePracovná ponukaKomisionálne skúškyEDUPAGE.orgRozvrh hodínJedálny lístok
17.05.2019 - chovateľský deň pinzgauského dobytka       20.05.2019 - začiatok internej časti maturitnej kúšky       29.05.2019 - slávnostné odovzdávanie maturitných vysvedčení       11.06.2019 - ukončenie kurzu na získanie NSV
Motto týždňa

Meňte svoje záľuby, ale nikdy nemeňte ozajstných priateľov. Voltaire

Vyhľadávanie

Potravinárska výroba

2982 F potravinárska výroba
2-ročný učebný odbor pre žiakov končiacich v nižšom ako 9. ročníku ZŠ

profilové predmety

  • potravinárska výroba
  • odborný výcvik

praktické vyučovanie:

  • praktické vyučovanie je organizované formou odborného výcviku priamo na pracoviskách firmy Liptovské pekárne a cukrárne VČELA - Lippek K.s. v Liptovskom Mikuláši (pekáreň) a v Liptovskom Hrádku (cukrárenská výroba)

zručnosti absolventa

  • absolvent vie pripraviť pracovisko pre výrobu potravinárskych výrobkov
  • pracovať so surovinami a materiálmi v potravinárskej výrobe
  • dodržiavať  správne technologické  pracovné postupy pri výrobe potravinárskych výrobkov
  • používať príslušné nástroje, náradia, stroje a zariadenia pri technologickom postupe výroby potravinárskych výrobkov
  • uskutočňovať práce v expedícii
  • uskutočniť jednoduchú sanitáciu príslušných nástrojov, náradia, strojov a zariadení potravinárskych liniek
  • správne odkladať a ukladať výrobky, nástroje a náradie
  • vykonávať sanitačné opatrenia na pracovisku
  • dodržiavať zásady hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, protipožiarnej ochrany

 

uplatnenie absolventa

  • robotnícke profesie na vykonávanie prác v potravinárskej výrobe, kde sa uplatní pri príprave surovín, obsluhe strojov a zariadení technologických liniek pre výrobu potravinárskych výrobkov, pri balení a expedícií hotových  potravinárskych výrobkov

Po úspešnom  absolvovaní KURZU IX. ROČNÍKA, ktorý zabezpečuje naša škola, môže žiak študovať v trojročnom učebnom odbore biochemik – mliekarská výroba.