EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

ODBORNÁ EXKURZIA 1.AŽP + 2.ŽP

28.V.2009 absolvovali triedy 1.AŽP a 2.ŽP odbornú exkurziu v rámci ktorej navštívili SKLÁDKU TUHÉHO KOMUNÁLNEHO ODPADU , ktorá je umiestnená vo Veternej Porube a ZBERNÝ DVOR na Podbrezinách s pracoviskom na separovanie odpadu./ TRIEDIACE STREDISKO VPS /
Odborný výklad o prevádzke týchto pracovísk zabezpečil Mgr. Rudolf Pado, predseda Občianskeho združenia TATRY (OZ TATRY) , ktoré vzniklo v októbri 2000 z členov a sympatizantov Lesoochranárskeho zoskupenia VLK TATRY, ktorí pracovali v podtatranskej oblasti od decembra 1998. Cieľom OZ TATRY je ochrana životného prostredia a kultúrneho dedičstva v podtatranskej oblasti v spolupráci so štátnymi a samosprávnymi orgánmi, podnikateľskými subjektami a ďalšími mimovládnymi organizáciami.

Účastníci exkurzie mali príležitosť na vlastné oči vidieť, kde končia nevytriedené odpady. Mohli zažiť „atmosféru“ skládky tuhého komunálneho odpadu. Mohli sa dozvedieť o nevýhodách skládkovania odpadov a aj to, aké druhy odpadov sa zbierajú v zbernom dvore. Cieľom akcie bolo propagovať zhodnocovanie odpadov (triedenie, recykláciu, kompostovanie) na úkor ich zneškodňovania (skládkovanie a spaľovanie).

Podrobnejšiu charakteristiku o obidvoch pracoviskách sprístupníme, keď účastníci exkurzie spracujú získané informácie do podoby referátov a najlepšie umiestnime na našu www. Tešíme sa !

autor: T.H

Fotogaléria

ODBORNÝ VÝKLAD
Odborný výklad o prevádzke týc
ODBORNÝ VÝKLAD
Odborný výklad o prevádzke týc