EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

11.III.2015 ODBORNÁ EXKURZIA I.S VO FIRME CD - PROFIL

11.III.2015 sa žiaci I.S zo študijného odboru mechanik strojov a zariadení zúčastnili odbornej exkurzie vo  firme CD - profil, s.r.o.

Firma  CD – profil s.r.o. vyrába tenkostenné za studena valcované oceľové profily a lisované diely, ktoré majú široké využitie v rôznych odvetviach priemyslu, napr. v nábytkárskom, stavebnom, automobilovom, elektrotechnickom a pod.

Výroba sa v rámci možností technologického vybavenia dokáže maximálne prispôsobiť požiadavkám zákazníkov, či sa už jedná o rozmery produktov, typ materiálu, typ povrchovej úpravy, možnosti rôzneho dierovania, balenia a pod. Hrúbka súčasne ponúkaného sortimentu sa pohybuje v rozmedzí od 0,6 mm do 2,5 mm.

Hlavné krajiny exportu sú Poľsko, Česká republika, Litva, Taliansko, Slovinsko, Chorvátsko,
Nemecko, Kanada, Thajsko, Čína.

Medzi ponúkané služby, súvisiace s výrobou oceľových profilov, patrí popri vývoji nových produktov aj logistika a doprava produktov priamo k zákazníkovi prostredníctvom vlastných nákladných áut alebo zmluvných prepravcov.

Naši žiaci mali jedinečnú možnosť zoznámiť sa s výrobným programom firmy  v jeho prevádzkových halách, ktoré môžu byť po ukončení štúdia pre viacerých z nich aj miestom ich pracovného pomeru, lebo firma má seriózny záujem zamestnávať absolventov strojníckych odborov.

Dojmy z prehliadky firmy stručne zhrnul žiak Zdenko KAŠÁK takto : Bolo to zaujímavé a exkurzia sa nám páčila.

Poznámka : vzhľadom na problémy s fotením v prevádzkach firmy, z ktorých máme len skupinové fotografie, ponúkame odkaz na webovú stránku firmy, kde nájdu záujemcovia informácie, ktoré ich zaujímajú.

www.cdprofil.sk/sk

autor: T.H

Fotogaléria

Účastníci exkurzie z I.S spolu s pedagogickým
dozorom, ktorým bol ZR pre pra
Zaujímavé informácie o firme poskytol žiakom
zamestnanec firmy