EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

PROJEKT KOMPRAX : PRÍJEMNE V ŠKOLE

Dostala som sa na školenie KomPrax, ktoré organizuje Iuventa. Trochu som mala obavy z toho, čo ma čaká. Miesto školenia bolo v príjemnom prostredí v Zázrivej. Doprava bola dosť komplikovaná. Po inštruktáži a konzultácii na prvom školení som dostala za úlohu vypracovať vlastný projekt. Zrazu som stála pred úlohou – samostatne niečo vymyslieť, zorganizovať a hlavne zrealizovať. Nebolo jednoduché rozhodnúť sa. Po konzultácii so školiteľom som sa rozhodla vytvoriť niečo netradičné ale súčasne aktuálne v modernej škole – prostredníctvom sedacích vankúšov vytvoriť v knižnici  relaxačný kútik, kde by si žiaci mohli príjemne oddýchnuť v čase prestávky, ale tiež sa tu môžu stretnúť na hodinách etickej výchovy. Projekt pozostával s prípravy sedacích vakov  a kreatívneho zdobenia látky.

Nápad už bol a teraz ho bolo treba realizovať. V prípravnej fáze som si zostavila realizačný tím, s ktorým som sa dohodla na dátume realizácie a rozdelení úloh. Realizačný tím tvorili spolužiaci z mojej triedy. Rozdelili sme si úlohy. Najťažšia zostala na mne – nakúpiť potrebný materiál. Preprava EPS guličiek, ktoré slúžili ako náplň do sedacích vakov, som musela zháňať po okolitých dedinách a dopravovať autom po jednom alebo dvoch vreciach , ďalej bolo treba na to vybrať vhodnú látku, aby sa nepretrhla a zároveň mala dobrú pružnosť.

Realizačná fáza pozostávala z prípravy materiálu ako: strihanie látky, prišívanie zipsov, zošívanie vnútorných obalov, plnenie, konečné úpravy a maľovanie obrusu.

V hodnotiacej fáze sme sa rozprávali o priebehu akcie, či sa im páčila, ako to ovplyvní naše hodiny etiky a dokonca to namotivovalo aj iné triedy, ktoré by si radi urobili sedacie vaky, aby si spríjemnili hodiny.

Na záver by som sa chcela poďakovať pani Ing. Staroňovej za veľkú pomoc pri šití na šijacích strojoch, čo bola pre nás nová skúsenosť, ale zvládli sme to.

 

Dominika Grešíková.

autor: D.G, T.H

Fotogaléria