EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

27. VI. 2014 ZBOHOM ŠKOLA, NECH ŽIJÚ PRÁZDNINY !

27. VI. 2014 sa odovzdaním vysvedčenia skončil 27 školský rok na mieste súčasného pôsobenia školy. Ukončením školského roka nastáva aj čas bilancovania a hodnotenia našej spoločnej práce. Vysvedčenie, ktoré dnes dostali žiaci najviac odzrkadľuje úroveň a  mieru zvládnutia vzdelávacieho programu a prístupu k povinnostiam, ktoré od žiakov vyžadovala škola. Viacerí z vás ste boli s vysvedčením spokojní, pre niektorých však pocit spokojnosti chýbal, lebo musia robiť opravné skúšky na konci prázdnin. Prehľad žiakov, ktorí mali celkové hodnotenie za druhý polrok prospel / - la / s vyznamenaním alebo prospel / - la / veľmi dobre prinášame v prílohe príspevku. Pre niektorých sa brány našej školy „zatvorili“, lebo ukončili štúdium úspešným absolvovaním maturitnej alebo záverečnej skúšky. Stupňujúce nároky na úspešné absolvovanie maturitnej skúšky potvrdzuje aj počet žiakov končiacich ročníkov v študijných odboroch, ktorí ju musia absolvovať v náhradných termínoch. Pri končiacich ročníkoch v študijných odboroch musíme konštatovať smutnú realitu, že niektoré odbory, ktoré sa tešili záujmu žiakov IX. ročníkov ZŠ mali v tomto školskom roku posledných absolventov. Ide o študijný odbor škola podnikania, ktorí sme museli na základe rozhodnutia zriaďovateľa vyradiť z ponuky študijných odborov. Podobný osud čaká aj študijný odbor mechanik – elektrotechnik, kde máme na dokončenie štúdia dve triedy. Budúcich štvrtákov a tretiakov. Aby toho nebolo dosť, v študijnom odbore technológia ochrany a tvorby ŽP sa nám nepodarilo už tretí rok za sebou otvoriť triedu prvého ročníka a tak tohtoroční absolventi odboru nebudú mať minimálne štyri roky nasledovníkov.

Aby tento príspevok, pri bilancovaní školského roka 2013/2014, nevyznel príliš pesimistický, treba poďakovať žiakom školy, ktorí si uvedomili, že život žiaka je po stránke učenia náročný, ale na druhej strane je aj radostný a krásny, plný zábavy, kamarátstva, ba aj lásky.

Súčasne patrí poďakovanie za odvedenú prácu pedagogickým pracovníkom, ktorí viedli, posmeľovali, posúvali vpred žiakov a odkrývali im cestu k poznaniu a duchovnému bohatstvu. Vzdelávali , vychovávali a usmerňovali ich v zložitých životných situáciách.

Netreba zabudnúť na poďakovanie nepedagogickým pracovníkom, ktorých práca je nevyhnutnou súčasťou pre zabezpečenie spokojnosti všetkých nás ostatných.

Pred nami máme dva mesiace prázdnin a dovoleniek. Vedenie školy praje všetkým, aby ste si dobre oddýchli, načerpali novú silu a energiu, spoznali veľa zaujímavých ľudí, miest a vecí v blízkom i vzdialenom okolí. Získajte zážitky, skúsenosti, priateľstvá a možno aj lásky, ktoré vás obohatia a naplnia. Nech sú prázdniny a dovolenky plné slnečných dní a pohody, ktorá umožní načerpať nových síl do školského roka 2014/2015, ktorý bude minimálne tak náročný, ako školský rok s ktorým sa lúčime.

 

SÚVISIACE ČLÁNKY

Školský rok 2012/2013

 

6. VII. 2013 POSLEDNÁ BODKA ZA ŠKOLSKÝM ROKOM 2012/2013 :

www.polytechnika.sk/index.php

 

 

autor: T.H

Fotogaléria

PRVÝ ŠKOLSKÝ ROK ŠTÚDIA MÁME ÚSPEŠNE ZA SEBOU !
Radosť z konca školského roka
ATMOSFÉRA ODOVZDÁVANIA VYSVEDČENIA V KOMBINOVANEJ
TRIEDE I.AP, študijný odbor ag
V UČEBNI č.4, KDE DOSTALI VYSVEDČENIE I.AP SA
ODOVZDALI VECNĚ ODMENY ŽIAKOM
VECNÉ ODMENY ODOVZDÁVAL PÁN RIADITEĽ
ING. DRAHOMÍR KRČMÁREK A TRIED