EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

REGIONÁLNE KOLO SÚŤAŽE MLADÝ EURÓPAN.

Dňa 31.III.2009 sa zúčastnilo družstvo našich študentov v zložení Tomáš AGNET 3.ME, Jakub GREGUŠ 3.ŠP a Jozef VOZÁR 3.ŠP regionálneho kola súťaže MLADÝ EURÓPAN.
Súťaž má za úlohu zvýšiť povedomie študentov stredných škôl o Európskej únií. Záštitu nad tohtoročnou súťažou prebrali podpredseda vlády SR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny Dušan Čaplovič a vedúca Zastúpenia Európskej komisie v SR Andrea Elscheková-Matisová.
Súťaže na regionálnej úrovni sa uskutočnila v Brezne za účasti 10 trojčlenných družstiev zložených zo študentov tretích ročníkov z regiónu LIPTOV, ORAVA, HOREHRONIA a PODPOLANIA. Vlastná súťaž pozostávala z troch kôl. V prvom kole súťažiaci vypracovali vedomostný test o EÚ. V druhom kole súťažiaci ukázali svoje zručnosti v skladaní puzzle s tematikou EÚ a v treťom kole sa vo finále stretli pri vypracovaní odpovedí na otázky rôznych bodových hodnôt tri najlepšie družstvá z prvých dvoch kôl. Aj keď sa naše družstvo do finále nedostalo, predsa v rámci prípravy na súťaž a počas nej získali študenti množstvo užitočných informácií o EÚ. Tohtoročnou hlavnou témou IV. ročníka súťaže boli voľby do Európskeho parlamentu, ktoré sa na Slovensku uskutočnia 6. júna 2009."


autor: T.H

Fotogaléria

LOGO SÚŤAŽE