EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

6. VII. 2013 POSLEDNÁ BODKA ZA ŠKOLSKÝM ROKOM 2012/2013

Konečne nastal čas aby sme mohli „ zatvoriť“ bránu za školským rokom 2012/2013. Toto symbolické zatvorenie sme posunuli až na tento dátum, lebo sme chceli počkať na žiakov, ktorí nemohli odísť na prázdniny v riadnom termíne. Dôvodom pre neskorší začiatok prázdnin 20 našich žiakov bola zahraničná odborná stáž vo Francúzsku z ktorej sa vrátili 6. VII. 2013 www.polytechnika.sk/index.php .V rámci projektu LEONARDO DA VINCI - FROM CROP TO SCHOP išlo už o druhú skupinu žiakov, ktorá v tomto školskom roku absolvovala odbornú stáž vo Francúzsku. O

Prvá skupina bola vo Francúzsku na začiatku školského roka.www.polytechnika.sk/index.php Až  príchodom druhej skupiny žiakov z Francúzska domov môžeme bilancovať uplynulý školský rok.  Niečo sa nám podarilo viac, niečo menej. K jeho negatívam určite patrí najvyšší počet žiakov v histórii školy, ktorí musia robiť z rôznych dôvodov maturitnú skúšku v opravnom termíne. K pozitívam treba zaradiť úspechy žiakov na rôznych súťažiach na medzinárodnej, celoslovenskej, krajskej a obvodnej úrovni. Z medzinárodných súťaží je to umiestenie Zuzky UŽÍKOVEJ III.ŽP na Medzinárodnej súťaži mladých bonitérov HD v Paríži.

www.polytechnika.sk/index.php

V rámci celoslovenských súťaží nám urobil najväčšiu radosť Michal MIKULA IV.A v premiérovom ročníku súťaže NAJ agro chlapec.

www.polytechnika.sk/index.php

Ani na súťaži Mladý ekofarmár / súťaž o mlieku / sa naši zástupcovia Simona GREŠÍKOVÁ III.ŽP a Matej ŠUCHTÁR nestratili.

www.polytechnika.sk/index.php 

Radosť nám urobili žiačky Marika DOMITEROVÁ II.A a Zuzana UŽÍKOVÁ III.ŽP, ktoré sa svojimi prácami prebojovali do  KK SOČ.

www.polytechnika.sk/index.php 

Aj keď sme neodštartovali ďalší ročník medzinárodnej súťaže Interliga, tak ako sa na obhajcu I. miesta z predchádzajúceho ročníka patrí, predsa máme ešte možnosť toto miesto obhájiť, lebo Interliga pokračuje v školskom roku 2013/2014 finálovým kolom.

www.polytechnika.sk/index.php

V športovej oblasti sme zaznamenali I. miesto v obvodnom kole vo florbale žiačok SŠ, ktoré sa však z kvalifikácie neprebojovali do krajského kola. Nezaostali ani chlapci, ktorí sa v obvodnom kole  tejto súťaže umiestnili na druhom mieste a kvalifikácia do krajského kola im unikla o vlások.

www.polytechnika.sk/index.php

Veľkú pozornosť sme venovali propagácii školy. Nešlo len o tradičný Deň otvorených dverí ,www.polytechnika.sk/index.php,ASME B31.9 a stabilnú účasť na  Burze SŠ www.polytechnika.sk/index.php, ale v závere školského roka bol zorganizovaný IV. ROČNÍK POĽNOHOSPODÁRSKO – POTRAVINÁRSKEHO DŇA v rámci ktorého bolo predstavené inovované školské arborétum.

www.polytechnika.sk/index.php

Bokom neostali ani ďalšie možnosti propagácie školy. Tu treba spomenúť vydanie školského BULLETINU , www.polytechnika.sk/index.php

Účasť s vlastnou prezentáciou na Ovenáliách vo Východnej.

www.polytechnika.sk/index.php

Uverejnenie článkov v odborných časopisoch Slovenský chov, Zemědělská – pôdohospodárska školy, regionálnom týždenníku MY Liptov a na stránke Žilinského samosprávneho kraja. Niektoré z nich nájdete na www.polytechnika.sk/index.php

www.polytechnika.sk/index.php

www.polytechnika.sk/index.php

liptov.sme.sk/c/6888122/niektorym-ziakom-sa-zacali-prazdniny-neskor.html

Skvalitnili sa aj prezentácie odborov na našej www. stránke. Príkladom môže byť prezentácia študijného odboru chov koní a jazdectvo.  

 www.polytechnika.sk/index.php 

Po dlhšom čase pracovala na škole študentská spoločnosť LIPPOL.

www.polytechnika.sk/index.php 

V rámci programu Školy pre budúcnosť Nadácie Orange sa nám podarilo úspešne zrealizovať projekt Finančný chodníček.

www.polytechnika.sk/index.php

Samozrejme, že týmto sumarizovanie  školských a mimoškolských aktivít nekončí, lebo na školskej stránke sme ich  zaevidovali v školskom roku 2012/2013 143 a pritom nie všetky realizované aktivity sa na stránku z rôznych dôvodov dostali.. Veríme, že aj budúci školský rok bude mať podobný priebeh, čo sa týka pestrosti  školských a mimoškolských aktivít. Aby sme aj v nasledujúcom školskom roku dokázali, že sme škola, ktorá   v oblasti školských a mimoškolských aktivít v ničom nezaostáva za inými strednými školami v blízkom okolí, treba načerpať nových síl v prázdninovom období. K tomu si môžeme spoločne zaželať slnečné lúče, dni oddychu, krásnu modrú oblohu, príjemné chvíle strávené s rodinou, kamarátmi, jednoducho krásne letné dni. 


 

 SÚVISIACE ČLÁNKY
 
Školský rok 2011/2012
 
29. VI. 2012 JUBILEJNÝ 25 ŠKOLSKÝ ROK NA DEMÄNOVSKEJ CESTE MÁME ZA SEBOU :
www.zsslm.sk/index.php + UKONČENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2010/2011, 2009/2010 a 2008/2009

 

autor: T.H

Fotogaléria