EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

12. XI. - 13. XI. 2012 VI. ROČNÍK iBOBOR - INFORMATICKÝ BOBOR

V dňoch 12. XI. - 13. XI. 2012 sa naša škola zapojila do medzinárodnej on – line súťaže VI. ROČNÍK iBOBOR – INFORMATICKÝ BOBOR. Hlavným cieľom súťaže je podporiť záujem o informačné a komunikačné technológie / IKT / u všetkých žiakov. Súťaž chce iniciovať využívanie IKT na iniciatívnejšie a kreatívnejšie používanie moderných technológii v oblasti učenia.

História súťaže sa začala písať v Litve, kde sa v roku 2004 uskutočnila súťaž BEBRAS – Informatický bobor. Po veľkom úspechu v Litve sa postupne rozšírila do ďalších európskych krajín. V školskom roku 2011/2012 sa súťaž konala už v 17 krajinách a spolu súťažilo vo všetkých kategóriách 371 980 žiakov.

Podstatou súťaže je v stanovenom termíne s využitím počítačov v počítačových učebniach, za prítomnosti pedagogického dozoru, samostatne odpovedať na 15 otázok počas 40 minút. Čas sa meria od chvíle, keď je žiakovi zobrazená prvá otázka.
Podrobnejšie informácie o pravidlách a ďalších zaujímavostiach o tejto súťaži nájdete na stránke :
ibobor.sk/
 
Naši žiaci súťažili vo dvoch kategóriách. JUNIORI = 24 žiakov a SENIORI = 33 žiakov. Najlepší výsledok dosiahla Kristína GEROČOVÁ II.A, ktorá sa v kategórii JUNIORI,  umiestnila v rámci školy na I. MIESTE a so ziskom 57,35 b, 90. percentil sa v rámci SR vo svojej kategórii umiestnila 651 – 776 mieste / v tejto kategórii súťažilo 6466 žiakov / . Ako jediná z našej školy dostala od organizátorov súťaže diplom. Náročnosť otázok potvrdzuje fakt, že plný počet bodov z uvedeného počtu žiakov získalo len 11 žiakov.
 
V kategórii SENIORI získala v rámci školy I.MIESTO Lenka GAJDOŠOVÁ III.ŠP, ktorá získala 40,36 b, 48 percentil. Jej výsledok ju zaradil v SR na 2166 – 2179 miesto. / v tejto kategórii súťažilo 4156 žiakov /
Výsledky ostatných súťažiacich z našej školy nájdete v prílohách.
 
Všetkým žiakom, ktorí sa súťaže zúčastnili, vyjadruje poďakovanie koordinátor súťaže Mgr. Andrej ŠTEFANIČIAK a vedenie školy. Atraktívnosť súťaže potvrdzuje aj neustály nárast počtu žiakov a škôl v rámci SR. V školskom roku 2011/2012 to bolo 36382 žiakov zo 649 škôl a tento školský rok to už bolo 49798 žiakov a 814 škôl.   Preto by sme boli radi, keby sa v budúcom školskom roku prihlásilo do súťaže ešte viac žiakov, ktorí by reprezentovali nielen seba, ale aj školu a svojimi výsledkami by potvrdili, že IKT nie sú im cudzie a dokážu s nimi pracovať aj v rámci vyučovania.
 

autor: T.H

Fotogaléria

OFICIÁLNY PLAGÁT SÚŤAŽE
DIPLOM OD ORGANIZÁTORA SÚŤAŽE
PRE NAJLEPŠIU RIEŠITEĽKU ÚLOH

Prílohy

.pdfVÝSLEDKY NAŠÍCH ŽIAKOV V VI. ROČNÍKU iBOBOR