EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

6. VI. - 7. VI. 2012 CELOSLOVENSKÉ DNI POĽA V DVOROCH NAD ŽITAVOU - aktualizované

Viac ako desať mesiacov trvala príprava na jeden z pilotných projektov, ktorý na Slovensku nemal doteraz tradíciu. Podľa zahraničných vzorov sa v Dvoroch nad Žitavou  uskutočnili v dňoch 6. VI. – 7. VI. 2012 CELOSLOVENSKÉ DNI POĽA.

Hlavným cieľom podujatia bola  prezentácia širokého sortimentu odrôd a hybridov poľnohospodárskych plodín. Na výmere 12 ha a na 450 pokusných políčkach si mohla odborná aj laická verejnosť pozrieť jednotlivé odrody od všetkých významných šľachtiteľov a množiteľov odrôd pôsobiacich na Slovensku.Medzi rarity patril hrach ozimný, ktorý mnohí návštevníci Celoslovenských dní poľa uvideli vôbec prvýkrát. Bol tu aj  ozimný ovos, čo je pre pestovateľov takisto rarita, pretože doteraz sa pestovali iba jarné osevy.  Nechýbala ani výstava a ukážky najmodernejšej poľnohospodárskej techniky od renomovaných výrobcov. Nadšencov špičkovej techniky nadchla ukážka traktorov s GPS navigáciou, ktoré počas podujatia jazdili slalom bez vodiča. Protipólom bola súťaž v orbe konským záprahom.

Okrem odborného programu bola pre návštevníkov pripravená prezentácia a poradenstvo Centra výskumu rastlinnej výroby Piešťany  na aktuálne témy ochrany a výživy rastlín, minimalizačných technológií a moderných osevných postupov. Okrem nich, sa v tejto oblasti prezentovali všetci významní hráči na trhu s prípravkami na ochranu rastlín a výživu.

Medzi návštevníkmi podujatia nechýbali ani naši pedagogickí pracovníci. 6. VI. 2012 si so záujmom prezreli výstavu pán riaditeľ Ing. Drahomír KRČMÁREK, HMOV  Dušan JURÍK a MOV Stanislav ŽALÚDEK

Všetci skonštatovali, že podujatie výborne spropagovalo moderné poľnohospodárstvo na verejnosti a ukázalo, že súčasné poľnohospodárstvo je hlavne o vyspelej technike, ktorá je na vysokej úrovni a pre ktorú potrebujeme naozaj vysoko technicky zdatných ľudí. Je to aj výzva pre našu školu aby sme v budúcnosti dokázali držať krok s dobou nielen v teoretickom vyučovaní, ale aj v praktickej príprave absolventov z poľnohospodárskych odborov.

Z dobre informovaných zdrojov vieme, že usilovne fotili a preto budeme radi, ak nám fotodokumentáciu a osobné postrehy poskytnú na spestrenie príspevku.

Zatiaľ si môžete pozrieť fotogalériu, ktorú pripravila na svojej stránke Tlačová agentúra Slovenska :

www.teraz.sk/fotodennik/den-pola-v-dvoroch-nad-zitavou/11556-fotografia.html#/fotodennik/fotografia/11556

autor: T.H A.H

Fotogaléria

Na slovíčko s hostiteľom
Majstri odbornej výchovy Dušan
Informačné materiály
S. Žalúdek pri výbere informač
Súťaž v orbe konským záprahom
Súťaž v orbe konským záprahom
Súťaž v orbe konským záprahom
Fešák
Súťaž v orbe konským záprahom
Fešáci spredu
Súťaž v orbe konským záprahom
Fešáci aj zozadu
Súťaž v orbe konským záprahom
Celina je rozoraná
Prehliadka plodín a odrôd
Prehliadka plodín a odrôd
Riaditeľ našej školy pri TRITI
Prehliadka plodín a odrôd
pšenica, jačmeň, raž
Prehliadka plodín a odrôd
Nie je pšenica ako pšenica
Prehliadka plodín a odrôd
Vľavo pšenica ozimná, vpravo p