EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

24. VI. 2011 REGIONÁLNE KOLO KALOKAGATIA 2011

24. VI. 2011 sa uskutočnila posledná  športová akcia v tomto školskom roku na ktorej sa zúčastnili  naši žiaci. Išlo o REGIONÁLNE KOLO ŽUPNEJ KALOKAGATIE 2011, ktorej usporiadateľom bola OA Liptovský Mikuláš. Táto súťaž nie je len športového zamerania, ale pozostáva aj z plnenia úloh vedomostného charakteru. Naše družstvo sa v silnej konkurencii 11 stredných škôl z Liptovského Mikuláša, Liptovského Hrádku a z Ružomberka, umiestnilo na veľmi peknom IV. MIESTE.

Naše družstvo súťažilo v zložení :

Zuzana KUČEROVÁ

I.ŠP

Zuzana UŽÍKOVÁ

I.ŽP

Martin ILENČÍK

II.ŠP

Patrik KUBÁŇ

III.ME

František POLIAČEK

III.ME

 

 Pre lepšie poznanie z čoho poostáva táto športovo – vedomostná súťaž uvádzame charakteristiku a poslanie súťaže.

Kalokagatia  (z gréckeho kalos – krásny, agathos - dobrý) predstavuje filozofiu, šport a hry. Kalokagatia v starom Grécku bola ideálom harmonicky, fyzicky a duševne, ale hlavne mravne kultivovanej osobnosti. Bola to snaha zosúladiť krásu a dobro tak, aby sa ľudia približovali starogréckemu ideálu dokonalosti. Kalokagatia bola a je chápaná ako ideál starogréckej výchovy - súlad vonkajšieho a vnútorného, súlad tela a ducha. 

1.  „Župná kalokagatia“ je športovo-vedomostná súťaž, vyhlásená Žilinským samosprávnym krajom, určená pre päťčlenné zmiešané družstvá (najmenej dve dievčatá) a je orientačným behom v teréne na 3 km.  Na trati je 5 kontrolných stanovíšť.Na stanovištiach 2 – 4 sú pretekári bodovo hodnotení za odpovede na otázky z oblastí dopravy, ekonomiky, športu, prvej pomoci, histórie  a geografie, topografie, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, civilnej ochrany.

 2.  Poslaním súťaže  je  spojiť krásu tela i ducha a využiť teoretické vedomosti z oblastí zdravotnej výchovy, dopravy, geografie, prírodovedy, histórie, športu, turistiky v prepojení s fyzickou zdatnosťou. 

 

 

autor: A.H T.H

Fotogaléria

VÝSLEDKOVÁ LISTINA
REGIONÁLNEHO KOLA ŽUPNEJ KALOK