EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

PROJEKT : ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM.

Naša škola sa ako partner UNICEF v rámci Vianočnej kampane , ktorá je súčasťou projektu : ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM zapojila už tretí krát do organizovania predaja pohladníc s tematikou Vianoc. Dobrovoľníčky z 3..A a 3..ŠP predali v dňoch 10.12.-11.12.2008 190 ks pohladníc v hodnote 4750 Sk. Každá predaná pohladnica dokáže pomôcť peniazmi, ktoré sa za jej predaj získajú prostredníctvom UNICEF deťom v krajinách, ktoré to najviac potrebujú. Okrem dobrovoľníčiek treba oceniť prácu koordinátorky akcie p.p. ZÚBEKOVEJ. Z dobrovoľníčiek sa predaja pohľadníc zúčastnili :
Miroslava BOBULOVÁ 3.ŠP, Eva BUSANZSKÁ 3.ŠP, Dominika DUPEJOVÁ 3.ŠP, Lucia KUSÁ 3.ŠP,
Katarína DROPPOVÁ 3.A, Veronika OTAHALOVÁ 3.A
TROCHA Z HISTÓRIE UNICEFU :
UNICEF vznikol v roku 1946 mandátom OSN, aby pomohol deťom po Druhej svetovej vojne. Po tom, ako sa Európa dostala z hrôz druhej svetovej vojny, v roku 1953 Generálny tajomník OSN dal UNICEFu mandát na dlhodobé obdobie, aby mohol získavať finančné prostriedky z rozvinutých krajín a pomáhal deťom v rozvojových krajinách. 20. novembra 1959 prijalo Valné zhromaždenie OSN Deklaráciu práv dieťaťa (Declaration of the Rights of the Child), ktorá začína vetami:
„ľudstvo je povinné poskytnúť dieťaťu to najlepšie, čo mu môže poskytnúť… Všetky deti bez akejkoľvek výnimky majú nárok na tieto práva bez rozdielu alebo diskriminácie“
V spolupráci s vládami, mimovládnymi organizáciami a ostatnými agentúrami OSN ochraňuje UNICEF práva detí, poskytuje im služby a zabezpečuje potrebné dodávky jedla, liekov, oblečenia. UNICEF ďalej publikuje údaje o stave detí a spracováva (najmä prostredníctvom svojho výskumného centra Innocenti Centre vo Florencii) podklady pre rozhodnutia vlád jednotlivých krajín.
Činnosť a priority :
1/ Výučba dievčat
2/ Očkovanie
3/ Ochrana detí
borse louis vuitton ray ban pas cher louboutin soldes louboutin outlet nike air max pas cher christian louboutin uk

4/ HIV/AIDS
Centrála UNICEF sídli v New Yorku a pracuje prostredníctvom siedmych regionálnych a 126 územných kancelárií v 158 krajinách a oblastiach sveta. V 36 rozvinutých krajinách, medzi ktoré patrí aj Slovensko, pôsobia národné výbory. Ich úlohou je najmä sústreďovanie fondov a popularizácia práv detí.

autor: T.H

Fotogaléria

PROJEKT: ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM
PROJEKT: ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM
Lucia KUSÁ 3.ŠP, Dominika DUPE
PROJEKT: ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM
Horný rad : Dominika DUPEJOVÁ