EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

23.III.2010 : TECHagro -Medzinárodný veľtrh poľnohos. techniky

TECHagro11.medzinárodný veľtrh poľnohospodárskej techniky
SILVA REGINA 11. medzinárodný lesnícky a poľovnícky veľtrh
animalVETEX10. medzinárodný veterinárny veľtrh
21. – 25. 03. 2010, Brno – výstavisko

Dńa 23.III.2010 sa študenti z našej školy zúčastnili odbornej exkurzie. Konkrétne sa oboznámili s exponátmi na 11. medzinárodnom veľtrhu poľnohospodárskej techniky TECHagro v Brne. Okrem tohto veľtrhu sa v uvedenom období konal 11. medzinárodný lesnícky a poľovnícky veľtrh SILVA REGINA a 10. medzinárodný veterinárny veľtrh animalVETEX. Možno aj tento bohatý program spôsobil, že organizátori exkurzie Ing. Letavaj a Ing. Staroňová nemali problém so zaplnením autobusu. Dokonca kvôli maximálnej vyťaženosti autobusu museli niektorých záujemcov o exkurziu odmietnuť. Exkurzie sa zúčastnilo 48 študentov hlavne z  poľnohospodárskych odborov.
Vzhľadom na to, že účastníci veľtrhu z I.A poskytli aj krátke reportáže zo svojich dojmov, dovoľujeme si ich uverejniť v  pôvodnom texte.

VEĽTRHY   BRNO

 

Dňa  23.3.2010 sme cestovali autobusom do Brna. Cesta do Brna bola ďaleká dlhá ale veľmi pekná .Účelom cesty bolo dostať sa do Brna. Keď sme sa už dostali do Brna šli sme do veľkého komplexu kde sme mohli vidieť veľké stoje ako napríklad: traktory, pluhy, lesníctvo, rybárstvo jedným slovom všetko pod jednou strechou. Keďže sa mi to páčilo hneď som vybral fotoaparát aby som sa mohol pochváliť kde som bol a čo som zažil. Po veľmi dlhom chodení mi vytrávilo tak som sa šiel  pozrieť po bufete kde som si kúpil: hranolky, syr, a kofolu veľmi mi to chutilo. A konečne hurá domov v autobuse nám pustili dobrý film pri ktorom som zaspal. Po štyroch hodinách som už bol doma. Ale stálo to za to lebo som si odtiaľ doniesol veľmi pekné zážitky na ktoré budem dlho spomínať

 

     

 

Michal MAJDIAK

 

 

VEĽTRHY BRNO

 

Dňa 23.3.2010 sme boli na veľtrhoch v Brne. Na veľtrhu bolo veľa zaujímavých vecí. Bolo tam z každého rožku trošku, napríklad poľnohospodárske stroje ako sú traktory, kombajny, sejačky no, ale bolo tam  aj včelárstvo, veterinárstvo, poľovníctvo a veľa iného. Myslím, že každý si našiel to svoje. Areál bol veľký takže bolo sa kde  pohybovať. Hneď, keď sme prišli sme sa ocitli pri traktoroch a iných strojoch. V druhom pavilóne bolo  zase rybárstvo, ale zo všetkého toho množstva strojov sme chceli vidieť zvieratá. No a kým sme sa k ním dostali sme si prešli ďalšie  iné zaujímavosti. Neskôr sme tie zvieratá našli a šli sme sa k ním pozrieť. Zo zvierat sme videli koníky, poníky, ošípané.

Keďže to bolo také veľké tak sme si nachvíľočku sadli niekde na lavičku niekde do tieňa, pretože bolo veľmi teplo.Dve naše kamarátky sa rozhodli, že si pôjdu pohľadať niečo sladké. My  sme  sa rozhodli, že ich počkáme, ale po čase sme sa rozhodli, že pôjdeme ďalej. Chceli sme sa dostať k východu, ale blúdili sme asi hodinu, kým se nestretli ďalších našich  spolužiakov a tý nám ukázali cestu k nášmu autobusu. Neskôr sa k nám pridali ďalší. Potom sme sa všetci stretli a šli sme domov.Výlet bol veľmi pekný.

 

 

 

Adriána POLÁČIKOVÁ

 

 
CHARAKTERISTIKA VEĽTRHU.
Medzinárodné veľtrhy TECHAGRO, ANIMAL VETEX a SILVA REGINA, ktoré sa konajú v dňoch 21. - 25. 03. 2010 na výstavisku v Brne , nesú známku prestížnej akcie s vysokým odborným kreditom, ktorá predstavuje jednu z popredných udalostí svojho druhu v Európe. Svedčia o tom aj výsledky predchádzajúceho ročníka, na ktorom sa zúčastnilo 758 vystavovateľov z 20 krajín a areál výstaviska si prišlo pozrieť cez 93.000 návštevníkov z 51 krajín.
Po prvý krát bude tento prebiehať súbežne s veľtrhmi aj medzinárodná výstava rybárskych potrieb Rybaření
Nosná téma „Biomasa ako obnoviteľný zdroj energie“ predstavuje príležitosť pre firmy z poľnohospodárskeho a lesníckeho sektoru prezentovať technológie, produkty, služby a vlastné prístupy k tejto v dnešnej dobe veľmi diskutovanej problematike získavania energie z alternatívnych zdrojov.

autor: T.H

Fotogaléria

Prílohy

.docZOZNAM ŠTUDENTOV: TECHagro BRNO