EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

NÁVRAT KU DŃU OTVORENÝCH DVERÍ-technológia ochrany a tvorby ŽP

V príspevku, ktorý bol venovaný DŃU OTVORENÝCH DVERÍí sme Vás informovali, že fotogaléria sa bude dopĺňať aj zo iných zdrojov , ako mal k dizpozícii autor príspevku. Fotogaléria sa doplnila fotografiami aj z učební v ktorých boli prezentácie študijného odboru technológia ochrany a tvorby ŽP, školy podnikania a mechanika-elektrotechnika. Samostatný príspevok pripravil odbor technológia ochrany a tvorby ŽP, ktorý Vám teraz ponúkame 

 

 

Deň otvorených dverí – 11. 12. 2009 – odbor: TOaTŽP

 

     Na „Dni otvorených dverí“ na našej škole sa otvorili aj dvere do učebne č. 1, kde sa prezentoval odbor Technológia ochrany a tvorby životného prostredia.

    Na prípravách sa podieľali okrem pani uč. Vaňovej a Turzovej tiež žiaci druhého a štvrtého ročníka príslušného odboru. Druháci si o svojom odbore pripravili krásnu nástenku a štvrtáci pripravili svoju „kmeňovú“ triedu do takej „finálnej“ podoby, aby svojim budúcim nástupcom  - terajším deviatakom ukázali, čo všetko sa „ukrýva“ pod pojmom životné prostredie a na čo všetko sa môžu tešiť počas štvorročného štúdia tohto odboru.

     Tabulu triedy tradične zdobila vlajka Zelenej školy. S prezentáciou odboru pomáhali pani učiteľke aj žiačky z II. ŽP – Aďka Homzová, Romanka Lehotská a Peťka Vidholdová. Deviatakom, ktorí nás počas dňa navštívili bol podaný odborný výklad o tom, ako je možné aplikačne využiť základné teoretické poznatky z odboru Technológia ochrany a tvorby životného prostredia a súčasne byť pripravený v oblasti environmentálneho manažmentu, poznať bezpečnosť chemických a príbuzných technológií, riziká práce s chemickými látkami, nakladaním s odpadmi, vedieť sumarizovať základné environmentálne problémy pre posudzovanie vplyvov technológií na stav životného prostredia, dokázať na základe komplexných znalostí zo študijného odboru robiť výskum a vývoj, vypracovávať projekty na ochranu zložiek životného prostredia, podávať návrhy na optimalizáciu chemických, potravinárskych, energetických a poľnohospodárskych výrobných cyklov, spájať základné znalosti z chémie, biochémie, toxikológie, ekológie a mikrobiológie s poznatkami o chemických a biochemických reaktoroch a jednotkových operáciách so zreteľom na koncepciu trvale udržateľného rozvoja a kvalifikovane zastávať funkcie v oblasti tvorby a ochrany životného prostredia vo verejnom i súkromnom sektore.

     Verím, že žiakom deviateho ročníka, ktorí nás počas dňa navštívili, sa naša prezentácia odboru páčila a v septembri zasadnú do školských lavíc ako „naši noví prváčikovia“.

 

Súvisiace články : 11.XII.2009 DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ www.zsslm.sk/index.php

 

autor: M.T T.H

Fotogaléria

Andrea HOMZOVÁ a Petra VIDHOLDOVÁ II.ŽP
Romana LEHOTSKÁ II.ŽP
bola treťou zo skupiny študen