EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

16.XI.2009 FILMOVÉ PREDSTAVENIE COCO CHANEL.

Dňa 16.XI.2009 mali možnosť študenti našej školy zúčastniť sa filmového predstavenia autobiografickej drámy COCO CHANEL v kine Nicolaus.
Film mapoval život Gabrielle Chanel od jej siedmych rokov, kedy ju po smrti matky dal otec spolu so sestrou na výchovu do sirotinca uprostred Paríža.
Neskôr životná púť Gabrielle "Coco" Chanel pokračovala kariérou začínajúcej, no nie príliš úspešnej kabaretnej speváčky, začínajúcej krajčírky, ktorej prácou bolo opravovať lemy. Skôr ako sa Coco Chanel stala módnou ikonou, symbolom úspešnej, samostatnej a originálnej ženy, film zobrazil aj jej búrlivý citový život, ktorý bol poznačený tým, že napriek tomu, že milovala, nikdy nikomu nepatrila. Toto je v skratke príbeh jednej z najznámejších žien 20. storočia. Večná rebelka, ktorej konvencie vtedajšej doby bránili voľne dýchať, žena, ktorá sa obliekala do košieľ svojich milencov. Je to príbeh modernej ženy, ktorá vyvolala revolúciu, nielen vo svete módy, ale aj v myslení a postavení ženy v spoločnosti, ako samostatnej osobnosti.
Škoda, že účasť študentov na filmovom predstavení nebola veľká. Svoju daň si asi vybrala chrípka. Pre tých , ktorí v kine neboli, v prílohách ponúkame krátky životopis COCO CHANEL s fotografiami z rôznych období jej života.

autor: T.H

Fotogaléria

Rok 1913

Prílohy

.docSTRUČNÝ ŽIVOTOPIS COCO CHANEL