EDUPAGE.orgRozvrh hodínZelená školaPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

CVIČENIE NA OCHRANU ČLOVEKA A PRÍRODY PRVÝCH A DRUHÝCH ROČNÍKOV

Úplne poslednou akciou v školskom roku 2008/2009 bolo absolvovanie OČAPU 1.AŽP 29.VI.2009. Ešte predtým jednodňové cvičenie OČAP absolvovali v termíne od 25.VI. - 26.VI.2009 triedy 1.ŠP, 1.ME, 2.AM, 2.AŽP a 2.ŠP. V rámci tohto posledného "pracovného príspevku " na našu www. stránku školy prinášame textovú informáciu o absolvovaní cvičenia OČAP triedou 1.ŠP a vo fotogalérii sú príspevky 1.ŠP z návštevy obce Važec a jej okolia a 1.AŽP, ktorá absolvovala OČAP vo Vysokých Tatrách.

OČAP 1.ŠP
Dňa 25. júna 2009 sa žiaci prvého ročníka z odboru Škola podnikania zúčastnili OČAP – u v známej podtatranskej obci 20 km na východ od Liptovského Hrádku – v obci Važec.
V blízkosti obce sa nachádza Važecká jaskyňa, ktorú navštívili aj naši žiaci. Videli krásnu jaskyňu vytvorenú v modrosivých vápencoch stredného triasu. Pri odbornom výklade sa dozvedeli, že jaskyňa pozostáva z horizontálne sa tiahnucich chodieb a siení vytvorených bočnou eróziou riečky Biely Váh. Videli tiež vrchné nánosy, ktoré tvoria vápencové a dolomitické štrky pokryté hlinou, v ktorých sa našli zvyšky kostí jaskynného medveďa. Važeckú jaskyňu taktiež zdobia kvapľové útvary – čisto biele a stále živé stalaktity, stalagnity i stalagnáty, ako aj Koralové jazierka a nástenné vodopády. Jaskyňa je dlhá 235 metrov a prehliadka ňou trvala 25 minút. Keďže vo vnútri jaskyne je prísne zakázané fotiť, máme spoločnú fotku len pri vstupe do jaskyne pri medveďovi.
Počasie prialo – žiaci sa po prehliadke jaskyňou prešli celou obcou Važec.

autor: M.T T.H

Fotogaléria

OČAP 1.AŽP
Spestrením OČAPU 1.AŽP boli ja

Spokojní so počasím a zaujímav

Najmladší účastník OČAPU - ne