Motto týdňa
“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire
Vyhľadávanie
Potravinárska výroba
2982 F potravinárska výroba
2-ročný učebný odbor pre žiakov končiacich v nižšom ako 9. ročníku ZŠ
profilové predmety
- potravinárska výroba
- odborný výcvik
praktické vyučovanie:
- praktické vyučovanie je organizované formou odborného výcviku priamo na pracoviskách firmy Liptovské pekárne a cukrárne VČELA - Lippek K.s. v Liptovskom Mikuláši (pekáreň) a v Liptovskom Hrádku (cukrárenská výroba)
zručnosti absolventa
- absolvent vie pripraviť pracovisko pre výrobu potravinárskych výrobkov
- pracovať so surovinami a materiálmi v potravinárskej výrobe
- dodržiavať správne technologické pracovné postupy pri výrobe potravinárskych výrobkov
- používať príslušné nástroje, náradia, stroje a zariadenia pri technologickom postupe výroby potravinárskych výrobkov
- uskutočňovať práce v expedícii
- uskutočniť jednoduchú sanitáciu príslušných nástrojov, náradia, strojov a zariadení potravinárskych liniek
- správne odkladať a ukladať výrobky, nástroje a náradie
- vykonávať sanitačné opatrenia na pracovisku
- dodržiavať zásady hygieny, bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, protipožiarnej ochrany
uplatnenie absolventa
- robotnícke profesie na vykonávanie prác v potravinárskej výrobe, kde sa uplatní pri príprave surovín, obsluhe strojov a zariadení technologických liniek pre výrobu potravinárskych výrobkov, pri balení a expedícií hotových potravinárskych výrobkov
Po úspešnom absolvovaní KURZU IX. ROČNÍKA, ktorý zabezpečuje naša škola, môže žiak študovať v trojročnom učebnom odbore biochemik – mliekarská výroba.