“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire
19. VI. 2014 PROJEKT : ZANECHAJ STOPU - ZDRAVÝ TANIER
Príjemným spestrením končiaceho školského roku 2013/2014 bola realizácia projektu ZANECHAJ STOPU - ZDRAVÝ TANIER. Tento projekt realizovali žiaci I.P zo študijného odboru potravinárstvo so zameraním na podnikanie v potravinárstve pod vedením pani učiteľky Ing. Ivky KRČMÁREKOVEJ. V rámci realizácie projektu spoločne pripravili ochutnávku zdravých jedál na základe receptov, ktoré spracovali do malej brožúrky. Túto písomnú podobu receptov dostali záujemcovia z radov žiakov aj zamestnancov školy. Súčasťou realizácie projektu bola aj prednáška o výžive, ktorú pripravila pani učieľka Ing. Ivka KRČMÁREKOVÁ, anketa zameraná na hodnotenie praktickej realizácie projektu, tombola.
Informáciu o tomto podujatí doplníme po získaní osobných dojmov účastníkov z radov žiakov a zamestnancov školy.
Ako prvej sme ponúkli priestor na vyhodnotenie akcie jej hlavnej organizátorke pani učiteľke Ing. Ivke KRČMÁREKOVEJ.
Projekt Zanechaj stopu - Zdravý tanier bol podporovaný v rámci Národného projektu Koprax - Kompetencie pre prax (Komprax, Iuventa, Európska únia, Operačný program vzdelávanie ,,Moderné vzdelávanie pre vedomostnú spoločnosť/ Projekt je spolufinancovaný zo zdrojov EÚ")
Tento projekt som vytvorila predovšetkým pre žiakov SOŠ polytechnickej, (možnosť aplikovania pre všetkých mladých ľudí) z toho dôvodu, že sa nachádzajú v najproblematickejšom období veku, sú ľahko ovplyvniteľní v názoroch od kamarátov, médií i od rodinných príslušníkov predovšetkým o spôsobe stravovania. Čo má za následok vznik a rozširovanie civilizačných ochorení ako je obezita, diabetes mellitus, hypertenzia a mnohé ďalšie ochorenia. Týmto projektom som chcela prehĺbiť myšlienku zdravého stravovania, poznať hodnotu zdravia človeka a za pomoci spolurealizátorov potravinárov sme chceli ukázať ostatným žiakom, ale aj pedagogickým pracovníkom, ako sa dajú jednoducho pripraviť veľmi chutné a zdravé jedlá. A počas ochutnávky si mohli vymienať svoje hodnotenia pripravených jedál a názory na problematiku zdravej výživy. Akciu by som hodnotila, za celkom úspešne zvládnutú - ochutnávky jedál väčšine ľudí chutila. :-)) Ale časť - prednáška o výžive by som zariadila do nejakej triedy, a pripravila by som ju powerpointe, ktorú by dopĺňali spolurealizátori. Bohužiaľ termín jún nebol veľmi šťastne daný.
Ale aj tak ďakujem všetkým za účasť. A za podporu potravinárov, bol to náš prvý projekt, takže sa máme stále v čom zlepšovať.
Za hodnotenie ďakujeme a súčasne vedenie školy vyjadruje poďakovanie všetkým, ktorí akciu pripravili na veľmi dobrej úrovni.
SÚVISIACE ČLÁNKY
Školský rok 2013/2014
I.P NA CESTÁCH 18. III. 2014 PD VAŽEC, 27. III. 2014 PIVOVAR BRONTVAI LIPT. KVAČANY + ďalšie exkurzie I.P v školskom roku 2013/2014 :
autor: T.H, I.K
Fotogaléria
KOMPRAX - Kompetencie pre pra
takýmto spôsobom.
pozvánkami pre triednych učite
účastníci akcie veľa dozvedieť
výžive, ktorú pripravila pani
demonštrácii pozitív pripraven
školy.
zamestnancom.
VŠETKY RECEPTY JEDÁL, KTORÉ BO
kde sa respondenti vyjadrili k
koordinátorky z ústredia ZELEN
Prílohy
Brožúrka s receptami spracovaná do PDF formátu. | Brožúrku s receptami je z diel | |
Charakteristika MALÝCH PROJEKTOV , realizovaných | v rámci NÁRODNÉHO PROJEKTU KOM |