EDUPAGE.orgRozvrh hodínPracovné ponukyPrijímacie konanie pre šk. rok 2024/2025
Motto týždňa

“Vzdelanie sú základy, na ktorých staviame našu budúcnosť.” Christine Gregoire

Vyhľadávanie

10.IX.2010 : CELOSLOVENSKÝ DEŇ DOBROVOĽNÍCTVA. Odštartovanie budovania zelenej oázy na PODBREZINÁCH

10. september 2010 - Celoslovenský Deň dobrovoľníctva sa stal začiatkom budovania parku na sídlisku Podbreziny v Liptovskom Mikuláši.

     Približne päťdesiat dobrovoľníkov, ktorých oslovila výzva Občianskeho združenia Tatry, vysadili na otvorenom priestranstve takmer päťsto krovín a stromov, osadili niekoľko lavičiek a náučných tabúľ.

     Odštartoval sa projekt s pracovným názvom Zelená oáza pri vode. Hlavným zámerom projektu je vytvorenie základu budúceho parku, akejsi oázy oddychu na prechádzky, stretnutia, meditácie či vzdelávanie ľudí, ktorí na sídlisku žijú. Hlavný predseda a projektový manažér celého projektu a Občianskeho združenia Tatry je Rudolf Pado.

     10. septembra 2010 sa na projekte aktívne zúčastnili žiaci neďalekej Základnej školy J. Kráľa, študenti Gymnázia M. M. Hodžu a Strednej odbornej školy polytechnickej (III. A IV. ŽP), ktorým asistovali pracovníci mestského podniku Verejnoprospešné služby.

     … a ako pracovali naši šikovní tretiaci a štvrtáci z odboru Technológia ochrany a tvorby životného prostredia si pozrite v priloženej fotogalérii :-)



 

autor: M.T T.H

Fotogaléria